Liefde

Lezen en kijken

De liefde voor het leven vind ik overal.

In mijn dromen, aan het strand of bungelend in een hangmat naast een wierrookstokje in mijn camper.

De inspiratie voor het leven vind ik ook overal, maar vooral en bovenal in woorden van anderen.

Ga op reis

Ben je ook toe aan het maken van een reis? Of het nu een reis op de weg is of een reis in jou óf allebei…laat het een reis worden op jouw pad!

De boeken en video’s op deze pagina hebben mij geïnspireerd op mijn weg naar innerlijke stilte.

Boeken ‘Spiritualiteit’

#mindfulness

Waar je ook gaat, daar ben je

John Kabat Zinn

Een fijn en leesbaar boek over de achtergrond en toepasbaarheid van mindfulness. Ik las dit boek in het begin van mijn reis in Frankrijk en het heeft een fijne basis gelegd voor mijn huidige meditatiepraktijk. John Kabat Zinn is de grondlegger van mindfullness. Dit boek heeft hij geschreven vanuit zijn persoonlijke ervaringen en hij combineerd dit met resultaten van de onderzoeken die hij doet. Fijne leestijd!

Waar je ook gaat, daar ben je – John Kabat Zinn

#mythen en verhalen

De Ontembare Vrouw

Clarissa Pinkola Estes

Een boek vol verhalen en mythen over het leven van de vrouw. Clarissa Pinkola Estes is de wereld rondgereisd en heeft naar vrouwen van vele stammen en volken geluisterd. Ze tekende hun verhalen op en ontleedde ze aan de hand van Jungiaanse principes. Het boek vergt tijd. En het verdient haar tijd. Een pareltje voor iedere vrouw die haar eigen ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan.

De Ontembare Vrouw – Clarissa Pinkola Estes

Boeken ‘Filosofie’

#legetijd

Stil de tijd

Joke Hermsen

Dit boek las ik twee jaar voordat ik in de camper stapte. Het is een boek wat je inzicht geeft in het belang van ‘lege’ tijd. Joke Hermsen schrijft hier een pleidoei voor rust, verveling, aandacht en wachten. Een boek naar mijn hart. Door het lezen van de prachtige teksten die ze schrijft, daalde de rust over me heen en begreep ik mijn behoefte aan ‘niks’.

Stil de tijd – Joke Hermsen

#burn-out

De herontdekking van het lichaam

Bregje Hofstede

Bregje Hofstede is een jonge talentvolle schrijfster die rond haar dertigste een heftige burn-out kreeg. Ze schreef er dit essay over. Een verfrissende en diepgaande kijk op een fase waarin het lijf en de geest zegt dat het genoeg is. Een ontroerend goed stuk over herstel, overtuigingen en grenzen.

De herontdekking van het lichaam – Bregje Hofstede

Boeken ‘Voeding’

#gezondheid

Oersterk

Richard de Leth

Na mijn bezoek aan de bioresonantietherapeut in Valencia, kwam dit boek in de camper. Het is een sterke uiteetzetting over waarom zoveel van wat we heden ten dagen eten een zware belasting is voor ons systeem.

Oersterk – Richard de Leth