Boeken

Klik hier om ’em te downloaden!

E-book 'Een kusje voor de pijn'

E-book ‘Een kusje voor de pijn’

Zo’n 2500 jaar voor Christus stelde de Chinese filosoof Zhuang Zi zich de vraag hoe obsessioneel gedrag doorbroken kan worden, zodat er een authentieker en daardoor gelukkigere leefwijze kan worden hersteld. Bij het lezen van deze vraag ging mijn hart sneller kloppen! In mijn eigen herstel proces komt er nog wel eens wat obsessioneel handelen aan te pas. Ik schreef mijn eerlijke verhaal op over mijn strijd én over de verlossing bij het hebben van pijn.

Stil de tijd
Stil de tijd

Stil de tijd Joke Hermsen

  • Dit boek las ik twee jaar voordat ik in de camper stapte. Het is een boek wat je inzicht geeft in het belang van ‘lege’ tijd. Joke Hermsen schrijft hier een pleidooi voor rust, verveling, aandacht en wachten. Een boek naar mijn hart. Door het lezen van de prachtige teksten die ze schrijft, daalde de rust over me heen en begreep ik mijn behoefte aan ‘niks’.

 

X
De ontembare vrouw
De ontembare vrouw

De ontembare vrouw Clarissa Pinkola Estes

  • Een boek vol verhalen en mythen over het leven van de vrouw. Clarissa Pinkola Estes is de wereld rondgereisd en heeft naar vrouwen van vele stammen en volken geluisterd. Ze tekende hun verhalen op. Het boek vergt tijd. En het verdient haar tijd. Een pareltje voor iedere vrouw die haar eigen ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan.

 

 

 

X
De herontdekking van het lichaam // Een essay over burn-out
De herontdekking van het lichaam // Een essay over burn-out

De herontdekking van het lichaam // Een essay over burn-out Bregje Hofstede

  • Een verfrissende en diepgaande kijk op een fase waarin het lijf en de geest zegt dat het genoeg is. Een ontroerend goed stuk over herstel, overtuigingen en grenzen. Ik las het toen ik voor het eerst onderweg was met de camper, aan het begin van mijn herstelproces. Het gaf mij waardevolle inzichten en vooral herkenning.

 

 

 

X
Waar je ook gaat, daar ben je // Alles over mindfullness
Waar je ook gaat, daar ben je // Alles over mindfullness

Waar je ook gaat, daar ben je // Alles over mindfullness John Kabat Zinn

  • Een fijn en leesbaar boek over de achtergrond en toepasbaarheid van mindfulness. Ik las dit boek in het begin van mijn reis in Frankrijk en het heeft een fijne basis gelegd voor mijn huidige meditatiepraktijk. Dit boek is geschreven vanuit de persoonlijke ervaringen en wordt gecombineerd met resultaten uit onderzoek. Fijne leestijd!
X
Welkom in het rijk der zieken
Welkom in het rijk der zieken

Welkom in het rijk der zieken Hanna Bervoets

  • Na een bezoek aan de kinderboerderij met zijn oppaskind wordt Clay ziek. Hij krijgt hoge koorts en vecht voor zijn leven. Q-koortsvermoeidheidssyndroom, luidt de diagnose. Clay krijgt te horen dat zijn symptomen misschien nooit meer zullen verdwijnen. In zijn verbeten zoektocht naar genezing verliest Clay alles wat hem lief is.

 

 

X