21-daagse watervasten | Dag 10

Dag tien begint met een hele andere energie dan de afgelopen dagen. Ik was al om half zes wakker en kon de slaap niet meer vatten. Iets wat ik anders nooit doe, vond ik deze ochtend geoorloofd: een binge-watch sessie van Outlander 🤫 Tegen de klok van negen uur was ik daar wel weer klaar mee en draaide ik me nog maar eens om. Een lichte hoofdpijn en wat vlagen van misselijkheid houden me uit een diepe slaap, maar ondanks dat heb ik nog heerlijk gedut tot een uur of elf.

Heldere geest, zwak lijf

Mijn geest is vandaag ontspannen. Ik heb zin om het Ă©Ă©n en ander voor de blog uit te werken en om me verder te verdiepen in de materie van het vasten. Dat is dan ook waar ik me het grootste deel van de dag mee bezig hou. Mijn lijf voelt vermoeid aan en elke stap die ik zet lijkt er Ă©Ă©n te veel. Ik kan me er helemaal aan overgeven en kruip het grootste deel van de dag weg onder mijn dekentje. Op YouTube kijk ik wat filmpjes over de effecten van vasten en ik probeer wat wetenschappelijke literatuur te vinden over dit thema. Er is wel wat, maar niet veel. 

De ervaring van anderen als leidraad

In dit proces ga ik met name af op wat ik lees en zie op internet. Ik vind het belangrijk om dit vasten op een verantwoorde manier te doen en voor sommigen geldt dat dit alleen kan als datgene wat je doet door de wetenschap is onderbouwd. Maar zoals met vele afwijkende therapieën (ofwel: therapieën waar de farmaceutische industrie geen brood mee kan verdienen) wordt er maar op kleinschalige wijze onderzoek naar gedaan. Daarom heb ik besloten dat de ervaringen van anderen met een dergelijk proces me net zoveel waard zijn als de artikelen die ik vind vanuit de wetenschap. Dit is natuurlijk ook de reden dat ik heb besloten om mijn proces zo uitgebreid te delen: zodat anderen mijn ervaring mee kunnen nemen in hun proces.

Inspanning is teveel

Dat even terzijde 🙂 Deze tiende dag was dus een fijne, met mooie energie. In de avond veranderde dat wel enigszins. Een vriendin van me kwam nog even op visite, wat heel fijn was. Even een beetje menselijk contact in deze lege dagen. Toch bleek na een paar uurtjes dat mijn lijf echt leeg was. Ik kreeg hoofdpijn en werd misselijk, iets wat er in de ochtend ook al even was. De energie is na deze tiende dag wel echt op. Dus…vriendin de deur uit, ik met de beentjes omhoog en ogen dicht in de luie stoel, dat helpt altijd. 

Van 6 tot 27 januari 2020 doe ik een 21-daagse watervasten. Dit om het herstel van mijn eczeem en fibromyalgie te bevorderen. Dit was een verslag van dag 10! Hier lees je het verslag van dag 11 đź’§

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *