21-daagse watervasten | Dag 18

Opnieuw een bar slechte dag. Vannacht heb ik de slaap niet kunnen vatten en ik voel weer een lichte hoofdpijn opkomen. Misschien heb ik gister wat te weinig gedronken, want mijn mond is ook extreem droog. Toch lijkt extra water tot me nemen ook weinig zin te hebben, want ik zit weer net zo vaak op het toilet. Naast de hoofdpijn voel ik me ook weer steeds wat misselijk. Misschien is het een reactie op de dag van gister, waar er een hoop emoties loskwamen en het doel van de watervasten in een ander licht kwam te staan.

Ik ben er klaar mee

In de middag merk ik dat ik eigenlijk helemaal klaar ben met deze watervasten. Ik heb de stiekeme hoop gehad dat het de laatste dagen een fluitje van een cent zou worden, omdat mijn lichaam zich inmiddels zo heeft aangepast aan deze nieuwe staat van zijn. Maar in mijn geval is hier geen sprake van. Er gaan gedachten door mijn hoofd om de vasten te breken, maar tegelijkertijd voel ik ook dat ik dat echt niet wil. Het is na vandaag nog maar drie dagen. De komende dagen heb ik niks gepland. Er ligt een fijn matrasje in mijn woonkamer, dus als ik wil kan ik me volledig overgeven aan de ongemakken die nog komen gaan. Ik ga door, op karakter.

De honger houdt aan

Wat nu ook vervelend wordt, zijn mijn bezoekjes aan de supermarkt. Ik heb ervoor gekozen om tijdens deze watervasten mineraal water te drinken, dus om de paar dagen heb ik even een uitje. En waar een rondje door de supermarkt de eerste twee weken me goed af ging en zelfs even een fijn moment op de dag was, daar voelt het nu als een echte kwelling. Mijn oog valt op ieder boodschappenmandje en ik zie groen van jaloezie bij het zien wat mijn voorganger op de kassaband legt. Ondertussen blijft de honger me lastigvallen. Het voelt nu als andere honger dan voorheen, want na wat rusten lijken de vlagen niet af te nemen. Zo nu en dan voel ik de honger naar mijn keel trekken, maar ik hoop dat dit weer wegtrekt. Een hongergevoel in je keel schijnt een teken te zijn van het lichaam dat het nu echt toe is aan voedsel.

Nieuwe dag, nieuwe energie

Van eerdere dagen tijdens deze vasten weet ik dat de energie zo weer om kan slaan. Aan dat idee hou ik me nu vast. Morgen is een nieuwe dag, met nieuwe energie. Ik ga er gewoon vanuit dat ik me dan weer fijner voel en dat ik rustig af kan tellen naar dag éénentwintig…bizar!

Van 6 tot 27 januari 2020 doe ik een 21-daagse watervasten. Dit om het herstel van mijn eczeem en fibromyalgie te bevorderen. Dit was een verslag van dag 18! Hier lees je het verslag van dag 19💧

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *