21-daagse watervasten | Dag 5

Ik word steeds nieuwsgieriger naar wat de uitkomst van de éénentwintig dagen zal zijn. De voornaamste reden van deze vast is mijn eczeem, maar daarnaast heb ik ook te maken met de klachten rondom de fibromyalgie. Steeds vaker zie ik mezelf in gedachten volledig fit en vitaal voor me. Blakend van gezondheid! En ik hou van dat plaatje 😌 Mijn darmen die zich volledig hebben hersteld en in staat zijn om de juiste stoffen door te laten in mijn bloedbaan. Mijn huid die zacht en vrij van eczeem is. Mijn lichaam zonder pijn, volledig in staat vrij te bewegen…ik ben er klaar voor!

Lichamelijke ongemakken

Of het hier naar toe gaat met deze 21-daagse vasten, dat weet ik natuurlijk niet. Ik voel wel veel vertrouwen en merk ook dat ik me volledig overgeef aan het proces. De lichamelijke ongemakken zijn nog steeds aanwezig. Ik voel een behoorlijke honger en het eczeem blijft opvlammen. De slaap wordt ietsjes beter, maar ik heb nog niet een nacht doorgeslapen. Toch vind ik dit ook het mooie van het proces, het ongemak waarmee het komt. Er is niks om me achter te verschuilen, geen eten of lekkere drankjes om mijn gevoelens mee te verdoezelen.

Afvallen

Als het goed is, is mijn lijf nu in volledige ketose . Dat betekent dat de vetverbranding op gang is en nu de brandstof is om mijn lijf draaiende te houden. Logischerwijs ben ik al behoorlijk wat afgevallen. De kilo’s die je de eerste dagen kwijt raakt, is met name vocht. Door te vasten met alleen water, raak je sodium kwijt. Sodium is één van de elektrolyten die ervoor zorgt dat je lichaam water vasthoudt. Dit is dan ook de reden waarom sommigen ervoor kiezen om tijdens hun watervast sodium (of een ander mengsel van elektrolyten) te gebruiken. Nadat je na de vasten weer start met eten en dus weer elektrolyten binnenkrijgt, zal je het gewicht dat je aan water hebt verloren weer aankomen.

Stemming

Zelf kies ik ervoor om tijdens deze vast niks anders dan water tot me te nemen. Naast dat ik op het zelfhelende vermogen van mijn lichaam vertrouw, vertrouw ik op de kennis die ik heb van mijn lichaam. Zodra ik voel dat er iets niet in de haak is, kan ik altijd ingrijpen. Maar tot nu toe lijkt alles in orde. Over het algemeen is mijn stemming deze dagen goed. Ik heb zin om dingen te doen, me te verdiepen in de materie en om simpelweg in deze vasten te duiken. Tegelijkertijd voel ik me wel moe en merk ik dat ik wat rustiger aan mag doen. 

Dus…op naar dag zes, met een poging om wat meer rust in te bouwen. Benieuwd of het lukt 😴

Van 6 tot 27 januari 2020 doe ik een 21-daagse watervasten. Dit om het herstel van mijn eczeem en fibromyalgie te bevorderen. Dit was een verslag van dag 5! Hier lees je het verslag van dag 6💧\

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *